20 Μαρτίου, 2014

Η αγάπη είναι η γέφυρα που μας ενώνει


Στο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών κειμένων της Α΄  και  Β΄ Δημοτικού ασχοληθήκαμε με το κείμενο της αμερικανίδας συγγραφέα Amy Mac Donald 


« Ο μικρός κάστορας και η ηχώ»

Σύμφωνα μ’ αυτό , ένας μικρός κάστορας ζει ολομόναχος στην άκρη της λίμνης. Δεν έχει αδελφάκια. Μα το χειρότερο απ’ όλα, δεν έχει ούτε φίλους. Γι’ αυτό αισθάνεται δυστυχισμένος. Μια μέρα όμως, την ώρα που βάζει τα κλάματα, ακούει και κάποιον άλλο να κλαίει στην απέναντι πλευρά της λίμνης. . .

Δοκιμάζει ξανά.

«Είμαι μόνος .Χρειάζομαι ένα φίλο!» είπε δυνατά.

«Είμαι μόνος .Χρειάζομαι ένα φίλο!» είπε και η φωνή από την απέναντι πλευρά της λίμνης.

Κι έτσι αρχίζει μια συγκινητική αναζήτηση, για να βρει το φίλο του που ζει , όπως πιστεύει , στην άλλη πλευρά της λίμνης. Στο ταξίδι του αυτό θα συναντήσει κι άλλα ζώα και θα διαπιστώσει πως κι εκείνα είναι μόνα , κι εκείνα διψούν να βρουν ένα φίλο. Έτσι γίνονται όλοι μαζί μια αγαπημένη παρέα .

Και μπορεί , όταν έφτασαν στην άκρη της λίμνης , να του εξήγησε ο γερο - κάστορας ότι η φωνή που άκουγε δεν ήταν παρά μόνο η ηχώ του , εκείνος όμως διαπίστωσε ότι το τέλος του ταξιδιού του τον βρήκε όχι με έναν , όχι με δύο , μα με πολλούς φίλους. Μια τρυφερή ιστορία που μιλά για τη φιλία . 

Ο μικρός κάστορας βρήκε σίγουρα μια γωνίτσα στην καρδιά των παιδιών . Αρχίσαμε λοιπόν να αναρωτιόμαστε :