05 Φεβρουαρίου, 2013


Διαγωνισμός
Βιβλιοθήκης
                      2012-2013


Αγαπημένα μας παιδιά, γεια και χαρά σας!

Ερχόμαστε πάλι κοντά σας την καινούρια χρονιά με έναν όμορφο διαγωνισμό στη βιβλιοθήκη μας. Ο φετινός μας διαγωνισμός είναι διαφορετικός απ’ τον πρώτο, γιατί έχει ένα θέμα. Ο τίτλος του είναι: 

«Ποιο το χρώμα της αγάπης;»

Αυτό θα προσπαθήσετε να ανακαλύψετε μέσα από μια σειρά βιβλίων, που έχουμε επιλέξει και που πιστεύουμε πως θα σας οδηγήσει στην… εξιχνίαση του μυστηρίου.
Κι όταν μιλάμε βέβαια για αγάπη δεν εννοούμε μόνο την αγάπη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, όπως η μαμά και ο μπαμπάς  αλλά και την αγάπη ανάμεσα σε αγαπημένους φίλους, συμμαθητές, ανάμεσα στα παιδιά και στους γονείς, στα αδέρφια, στην οικογένεια γενικότερα και τα μέλη της, ανάμεσα στον άνθρωπο και στα ζώα, στον άνθρωπο και στη φύση και σ’ ό,τι άλλο μπορεί να μας εμπνεύσει αυτό το όμορφο συναίσθημα.


Οδηγίες για τους διαγωνιζόμενους

      *    Υπάρχουν δύο κατηγορίες βιβλίων. Η πρώτη αφορά τα παιδιά της Γ΄ και της Δ΄τάξης και η δεύτερη της Ε’  και της Στ΄. Τα παιδιά της Α’ και της Β’ τάξης μπορούν να δουλέψουν το θέμα με τις δασκάλες          τους μέσα στην τάξη.
   *   Ο κάθε διαγωνιζόμενος πρέπει να διαβάσει όλα τα βιβλία της ομάδας του και να σημειώνει σε ένα έντυπο κάποια από τα στοιχεία του βιβλίου, όπως τον τίτλο, το συγγραφέα, τους πρωταγωνιστές, τι διαπραγματεύεται κ. ά., που θα τον βοηθήσουν στο τέλος να ολοκληρώσει την…έρευνά του.
    *    Στο τέλος του διαγωνισμού θα πρέπει να παρουσιάσει κάθε παιδί την απάντηση στο ερώτημα του τίτλου με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας.

Α. Τα παιδιά της 1ης ομάδας (της Γ΄ και της Δ΄τάξης) μπορούν  να ζωγραφίσουν, να κατασκευάσουν και να εκφράσουν με εικαστικό τρόπο τα συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν μέσα από το ταξίδι που έκαναν ή και γραπτό, αν το επιθυμούν.

Β. Τα παιδιά της δεύτερης ομάδας (της Ε’  και της Στ΄) μπορούν να παρουσιάσουν ένα γραπτό κείμενο σχετικό με το θέμα. Αυτό μπορεί να είναι:
  •     μια δικιά σας ιστορία
  •     ένα ποίημα
  •     μια φανταστική συνταγή για το περίφημο …
                      ......χρωματιστό γλυκό της αγάπης
  •    ένα κόμικς
  •    ένα τραγούδι


       Ή να κατασκευάσουν:
  •      ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με τα χρώματα της αγάπης
  •     σταυρόλεξα
  •     ακροστιχίδες
  •     κολλάζ λέξεων και εικόνων
  •     ή ό,τι άλλο γεννήσει ο νους σας



Ελπίζουμε και φέτος να αγκαλιάσετε με αγάπη το διαγωνισμό της μικρής …πλην τίμιας βιβλιοθήκης μας και να παρουσιάσουμε στο τέλος της σχολικής μας χρονιάς σε μια όμορφη γιορτή όλα αυτά που γεννήθηκαν από το ταξίδι σας μαζί με τα βιβλία.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή απορία μπορείτε να απευθύνεστε στην υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κα Νέστορα Ελένη.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 8 του Φλεβάρη και να είστε σίγουροι πως θα περάσουμε πολύ όμορφα.

Σας περιμένουμε



στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε τον κατάλογο με τα βιβλία